loader image

5 idei pentru amenajarea locuinței cu buget redus

e26b5d0ad5b89b35a706a52cc097685b

Vi se întâmplă adesea să rămâneți fermecați de imaginile fabuloase cu amenajări interioare și să simți brusc nevoia de a mai schimba câte ceva și prin propriile locuințe? Dacă răspunsul e unul afirmativ, atunci nu strică să citiți și restul articolului. Veți găsi aici câteva idei utile pentru (re)decorarea locuinței cu un buget redus.

Nu e nevoie neapărat de designeri sau planuri marețe, pentru a revigora atmosfera casei, mai ales dacă bugetul pe care îl aveți la dispoziție nu e tocmai unul consistent.

  1. Cheia decorării cu un buget redus constă în entuziasmul, ambiția personală, dar și un pic de timp la dispoziție pentru a realiza singuri o mare parte din treabă. Când vine vorba de accesorii, uitați de obiectele decorative din magazine și încercați să creați propriile obiecte. Iar cum astăzi Internetul abundă de tutoriale de tip DIY (Do-It-Yourself), cu siguranță că nu veți duce lipsă de inspirație. Și poate că la final de amenajare vă veți descoperi un nou hobby…
  2. O idee care nu implică niciun cost constă în mutarea sau repozitionarea mobilierului actual. De asemenea găsiți o altă funcționalitate vechilor obiecte de care aparent nu mai aveți nevoie. Puteți transforma de exemplu valizele vechi în obiecte de decor sau spații de depozitare. La fel puteți proceda și cu cosurile din nuiele, sau alte obiecte pentru gradină, care la o restaurare rapidă pot fi usor transformate în mini-obiecte decorative pentru casă.
  3. Un alt element ce poate schimba radical atmosfera unei camere este chiar clasicul covor. Dacă v-ați săturat de cel vechi sau vreți să înviorați puțin încăperea, e timpul să vă cumpărați unul nou. Puteți opta pentru o culoare mai puternică (cum e roșul sau portocaliul) ca elemnt central de decor. În alegerea covorului, pe lângă dimensiuni (covorul nu trebuie să acopere întreaga suprafață a camerei) esențial este materialul, care să vă permită buna întreținere și curățarea rapidă ulterioară.
  4. Una din cele mai bune metode de a revigora atmosfera locuinței constă în vopsirea pereților. Dacă vopsirea tuturor camerelor implică un efort cam mare, cel mai bine ar fi să vă rezumați la o singură cameră, în care petreceți mai mult timp (de exemplu livingul sau dormitorul). Puteți alege să vopsiți întreaga camera sau doar un perete, transformându-l astfel în elementul central al camerei. Dacă nu vă surâde ideea, puteți vopsi ușa, într-o culoare proaspătă care să lumineze atmosfera camerei. Pentru o atmosferă energică, apelați la culori vii (nuanțe de galben, verde sau portocaliu), care se regăsesc apoi și în alte obiecte decorative. Încercați să fiți propriul vostru meșter sau găsiți un prieten mai priceput care vă poate ajuta.
  5. Creați colțuri verzi, cu diferite tipuri de plante, nu doar pe balcon ci și în alte spații. Și ca să-i adăugați și un strop de utilitate, cumpărați sau plantați verdețuri ce pot fi folosite pe post de condimente, cum ar fi patrunjelul, rozmarinul, busuiocul sau aloe vera pentru tratamente cosmetice naturiste.

 

Imaginație, răbdare și un strop de îndemânare… cam de acestea ați mai avea nevoie.

Dacă aveți și alte idei, nu ezitați să ni le împărtașiți!