loader image

8 lucruri importante când îți cauți o locuință nouă

8 lucruri importante cand iti cauti o locuinta noua

Vrei să îți cumperi o casă nouă? Să te muți din blocul cu 4 etaje, undeva la curte și gradină?

Sau vrei ca prima locuință pe care ai de gând să o achiziționezi, să fie un apartament într-un bloc dintr-o zonă bine famată, cu acces la diferite facilități?

Dacă ai răspuns cu “da” la una din întrebarile de mai sus, atunci articolul acesta este pentru tine.

  1. Apelează la un specialist. Este foarte important să verifici tot ce ține de instalații, adică: circuite electrice, instalații sanitare, țevi de apă, centrală, radiatoare. Totodată, ce mai trebuie să știi atunci când cumperi o casă, este că trebuie sa verifici sistemul de jgheaburi și burlane: scurgerile mari de apă care ajung la structura de rezistență, pot afecta puternic zidurile și chiar fundația casei sau a blocului.
  2. Localizarea și vecinătățile. Americanii spun ”location, location, location” și știu ei de ce. Prețul sau valoarea percepută a unei proprietăți depinde în mod direct de locul unde este ea situată. Poți avea o casă superbă în mijlocul unui cartier rău famat și valoarea acesteia va fi considerabil diminuată. Pe când o casă mai ieftină la periferie îți va crește consumul de timp și bani pentru deplasările la muncă și la școală.
  3. Costurile cu utilitățile. Tot ce înseamă utilitățile necesare confortului optim al casei. Încălzire, apă curentă, iluminat și toate celelalte, corelate este bine să le știți înainte a achiziționa casa pentru că alfel s-ar putea să aveți reale surprize. Nu este totuna să plătiți utilități de 200 lei sau de 800 de lei lunar, doar pentru că aveți o casă cu consum energetic foarte ridicat.
  4. Verifică actele. Cu ajutorul unui avocat sau al unui notar verifică dacă, actele casei sunt valabile și sunt corecte. Uita-te și pe cadastrul casei și extrasul de carte funciară, pentru a te asigura că, respectiva casă, nu are probleme juridice.
  5. Ia pulsul locației. Fă-ți drum prin zonă in weekend, în timpul saptămânii și la diferite ore din zi. Vezi cum sunt vecinii. Cum se comportă în weekend? Ce trafic există pe stradă, în diferite momente ale zilei.
  6. Gândeste-te la viitor. Ia în considerare eventualele modificări care pot surveni în viața ta. Schimbarea locului de muncă, întemeierea unei familii sau venirea pe lume a copiilor tăi. Aceste evaluări, te pot ajuta să îți dai seama la ce fel de casă să te raportezi.
  7. Pune accent pe lucrurile importante. E mai importantă fundația și structura pereților decât calitatea acoperișului. Este mai important ca pereții să fie sănătoși și fără igrasie și mai puțin important dacă ei sunt făcuți din căramidă sau din BCA. Structura de rezistentă este mai importantă decat modul cum e compartimentată casa, deoarece, dacă acea casă are o structură de rezistentă solidă și bine făcută îți poate permite să reorganizezi interiorul cu ușurință.
  8. Pune-ți finantele în ordine. Daca vrei să accesezi un credit imobiliar pentru a cumpăra casa, va trebui să fi cu finanțele la zi atunci când te adresezi unei bănci. Indiferent că iei un credit imobiliar sau folosești economiile personale pentru cumparărea unei case, investiția este substantială.

 

Achiziția unei case noi, este un pas foarte important în viața ta și uneori ți se poate părea că întregul proces este lung și plin de obstacole.

Tocmai de aceea noi suntem la dispoziția ta. Împreună, putem găsi soluția perfectă pentru tine.

Ne poți contacta, sunând la numărul de telefon (+40) 725 277 283 sau prin E-mail la office@devaestate.ro