loader image

Idei de amenajare a unei băi mici

1

Majoritatea proprietarilor de case și apartamente se confruntă cu problema unor băi mici, dificil de amenajat. Atât în cazul garsonierelor și apartamentelor, cât și în cazul caselor construite până în anii 2000, nu s-a pus accentul pe designul băii, ci doar pe utilitatea acesteia. Găsim băi cu adevărat spațioase doar la casele și apartamentele construite recent, unde accentul este pus nu doar pe utilitate, ci și pe confortul locatarilor.

Iată 8 lucruri cărora trebuie să le acorzi atenție în cazul în care te confrunți cu această problemă:

  1. Dimensiunile obiectelor sanitare – pentru băile mici, ideale sunt căzile de duș mici, cu picioare, o chiuvetă suspendată, dar și cabinele de duș de tip walk-in.
  2. Paleta de culori – nuanțele deschise, atât ale tavanului, cât și ale pereților, gresiei și faianței vor da impresia unei încăperi mai spațioase. Alege alb, bej, bleu sau gri luminos, iar dacă îți dorești un anumit model pe pereți, asigură-te că este unul mărunt, delicat.
  3. Pentru depozitarea celor necesare, alege polițe sau dulapuri suspendate ori dulapuri verticale, montate pe perete. Acestea sunt ideale pentru a economisi spațiu, în timp ce ai la îndemâna toate lucrurile de care ai nevoie!
  4. Podeaua epoxidica este o alternativă potrivită pentru gresie, mai ales dacă îți dorești un decor deosebit.
  5. Folosește oglinzi mari pentru a crea impresia de spațiu. În afară de oglinda de deasupra chiuvetei, poți monta încă una pe perete.
  6. Iluminatul este foarte important într-o baie de mici dimensiuni. Dacă ai ocazia, nu acoperi geamul spre exterior cu jaluzele închise la culoare și instalează corpuri pentru iluminatul principal și secundar. Spoturile sunt foarte eficiente, mai ales că le poți instala pe tot tavanul, în orice fel îți dorești!
  7. Cabinele de duș cu uși glisante se dovedesc comode și eficiente pentru că nu ai nevoie de spațiu suplimentar pentru deschiderea ușilor în afară. Indiferent dacă alegi o cabină de duș sau o cădiță prevăzută cu pereți, optează pentru sticla clară, care lasă lumina să treacă și oferă senzația de spațiu.
  8. Folosește și spațiul de deasupra vasului WC și alege un dulăpior generos, pe care să îl folosești pentru depozitarea mărunțișurilor din baie.

 

Pentru că o imagine face cât o mie de cuvinte, descoperă mai jos câteva modele de băi mici și găsește-ți inspirația în cele care sunt pe placul tău!